- Puneți într-o tigaie uleiul la încis.
- Adăugați ceapa tocată mărunt, presărați sarea și căliți până când se înmoaie, aproximativ 8 minute la foc mic.
- Adăugați usturoiul tocat și continuați să gătiți pentru încă 2 minute.
- Rupeți conopida în buchețele.
- Adaugați-o în tigaie împreună cu supa de legume, coriandru, turmeric, chimionul și un praf de sare după gust.
- Când supa atinge punctul de fierbere, lăsați să clocotească la foc potrivit pentru 15-17 minute.
- Când supa este gata, pasați cu ajutorul unui blender vertical până la obținerea unei creme.
- Serviți supa caldă cu nuci caju măcinate, pătrunjel tocat și fulgi de chilli uscați.
Credit Foto: Fotolia/ Hamik
Poza principala
- 2 linguri ulei măsline
- 2 cepe albe de mărime medie
- jumătate linguriță sare de mare
- 4 căței usturoi
- 1 conopidă mare ( aproximativ 1 kg )
- 900 ml supă legume
- jumătate linguriță coriandru
- jumătate linguriță turmeric
- 1 linguriță chimen
- 250 ml lapte cocos
- piper negru
- 150 g nuci caju pentru servit
- pătrunjel
- fulgi chilli
Încercați această cremă de conopidă ușor condimentată și combinată cu lapte de cocos. Un deliciu!
Numar de portii
6-8
Facebook Comments
Adaugă comentariu