- Fierbe buchetele de conopidă în apă cu sare pentru aproximativ 10 minute.
- Scurge-o de excesul de apă.
- Pune ceapa impreună cu țelina apio tăiate mărunt să se călească în unt.
- Adaugă supa de legume și lasă la fiert pentru aproximativ 20 minute.
- Adaugă conopida scursă, condimentează cu sare și piper după gust și lasă sa fiarbă pentru încă 10 minute.
- Cu ajutorul unui blender, mixează toată compoziția, adaugând și smântâna.
- Când supa capătă consistența unei creme, pune din nou la fiert, împreună cu creveții condimentați cu sare și piper.
- Lasă pe foc înca 5 minute.
- Se servește caldă.
Credit foto: Fotolia/ sarsmis
Poza principala
- 1 kg conopidă
- 300 g creveți ( decorticați)
- 50 g unt
- 800 ml supă legume
- 1 ceapă
- 200 ml smântână
- sare
- piper
- 1 tulpină apio
O combinație interesantă, foarte cremoasă, cu un gust unic și un timp de preparare rapid!
Numar de portii
4-5
Facebook Comments
Adaugă comentariu