1. Într-o oală, încinge untul și adaugă uleiul. Pune conopida tăiată bucățele, cartoful cubulețe și ceapa tăiată mărunt. Lasă pe foc mic 5 minute.
2. Toarnă apoi supa crema și laptele încălzite separat, acoperă și lasă pe foc 20 de minute. Când legumele s-au înmuiat, redu flacăra și adaugă smântâna.
3. Într-o tigaie neunsă, rumenește feliile de bacon până devin crocante. Cu ajutorul unui mixer vertical, pasează bine totul. Pune din nou pe foc supa crema de conopida să se înfierbânte, asezonează după gust.
4. Pune supa-cremă de conopida în castronele și presară deasupra bacon tăiat mărunt și brânză Gorgonzola sfărâmată.
1,3 kg conopidă
1 cartof mare
1 ceapă
25 g unt
4 linguri cu ulei de măsline
1,2 l supă de legume/pui
600 ml lapte
150 ml smântână
6 felii bacon
50 g brânză Gorgonzola
Adaugă comentariu