Home » Supe și ciorbe » Supa crema de dovleac copt
Supe și ciorbe Vegetarian & vegan

Supa crema de dovleac copt

Foto
Thinkstock/ getty images
Supa cremă de dovleac copt este o adevarată explozie de arome.
supa_crema_de_dovleac_copt.jpg

Dificultate; ușor

Timp de preparare: mediu

Porții:4-6 

Ingrediente:

  • un dovleac ( 1,5 kg ) tăiat în jumătate și cu semințele scoase
  • 3 linguri ulei măsline
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 1 linguriță sare
  • 4 căței usturoi
  • 1 linguriță sirop arțar
  • 1/8 linguriță nucșoară
  • piper
  • 900 ml supă legume
  • 2 linguri unt

 Modalitate de preparare:

  1. Preîcălziți cuptorul la 250 de grade și plasați raftul acestuia la jumătate.
  2. Tapetați cu hârtie de copt o tavă și așezați dovleacul.
  3. Stropiți cu 2 linguri de ulei de măsline și masați bucățile de dovleac pentru a distribui uniform uleiul.
  4. Plasați dovleacul cu fața în jos și coaceți până când acesta este fraged, aproximativ 45 de minute.
  5. Lăsați-l să se răcească pentru 10 minute pentru a putea îndepărta coaja.
  6. În acest tip, într-o oală, căliți ceapa într-o lingură cu ulei de măsline și sare, până când se înmoaie.
  7. Adăugați usturoiul și amestecați pentru a evita arderea, timp de 30 de secunde.
  8. Într-un blender de viteză mare, mixați ceapa și usturoiul împreună cu pulpa de dovleac.
  9. Adăugați nucșoară, sirop de arțar și un praf de piper după gust.
  10. Încorporați supa și continuați să mixați până când textura este una cremoasă.
  11. La final adăugați 1-2 linguri cu unt ( opțional ).
  12. Serviți caldă sau rece. 
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.