Foto
Thinkstock/ getty images
Supa cremă de dovleac copt este o adevarată explozie de arome.

Dificultate; ușor
Timp de preparare: mediu
Porții:4-6
Ingrediente:
- un dovleac ( 1,5 kg ) tăiat în jumătate și cu semințele scoase
- 3 linguri ulei măsline
- 1 ceapă mică, tocată
- 1 linguriță sare
- 4 căței usturoi
- 1 linguriță sirop arțar
- 1/8 linguriță nucșoară
- piper
- 900 ml supă legume
- 2 linguri unt
Modalitate de preparare:
- Preîcălziți cuptorul la 250 de grade și plasați raftul acestuia la jumătate.
- Tapetați cu hârtie de copt o tavă și așezați dovleacul.
- Stropiți cu 2 linguri de ulei de măsline și masați bucățile de dovleac pentru a distribui uniform uleiul.
- Plasați dovleacul cu fața în jos și coaceți până când acesta este fraged, aproximativ 45 de minute.
- Lăsați-l să se răcească pentru 10 minute pentru a putea îndepărta coaja.
- În acest tip, într-o oală, căliți ceapa într-o lingură cu ulei de măsline și sare, până când se înmoaie.
- Adăugați usturoiul și amestecați pentru a evita arderea, timp de 30 de secunde.
- Într-un blender de viteză mare, mixați ceapa și usturoiul împreună cu pulpa de dovleac.
- Adăugați nucșoară, sirop de arțar și un praf de piper după gust.
- Încorporați supa și continuați să mixați până când textura este una cremoasă.
- La final adăugați 1-2 linguri cu unt ( opțional ).
- Serviți caldă sau rece.
Facebook Comments
Adaugă comentariu