1. Pune feliile de dovleac la copt în folie de aluminiu. Căleşte în două linguri cu ulei ceapa, morcovul şi ţelina tocate mărunt. Când sunt făcute, dă-le deoparte.
2. Când s-a copt, curăţă frumos dovleacul, taie-l în cuburi și pune dovleacul copt în mixer. Adaugă legumele călite și margarina. Amestecă bine, până devine un piure. Adaugă 1-2 căni cu apă și pune la fiert.
3. Lasă să dea în 1-2 clocote, potriveşte de sare şi piper, trage de pe foc şi lasă să se odihnească cinci minute. Potriveşte de sare şi piper. Serveşte supa crema de dovleac cu frunzuliţe de pătrunjel.
Poza principala
Galerie foto
2 felii de dovleac
1 ceapa
50 g margarină
1 morcovi
1 ţelina mică
ulei
sare
piper
Gustoasa si totusi cu putine calorii, supa-crema de dovlac este o alegere inteleapta intr-o zi de post.
Numar de portii
4
Calorii
180
Facebook Comments
Adaugă comentariu