Home » Vegetarian & vegan » Supă cremă de dovleac și crutoane cu usturoi copt
Vegetarian & vegan

Supă cremă de dovleac și crutoane cu usturoi copt

Supa crema de dovleac

Fotografiile Dianei Popescu scot mâncarea din banal și o duc în sfera artei, revelându-ne lumea altfel și atrăgându-ne atenția că frumusețea și spiritualitatea ne înconjoară – trebuie numai să fim atenți la ele, să știm să le vedem.

Cititoare fidelă a revistei Cărticica Practică, ea ne-a oferit un interviu (pe care îl poți citi aici) despre pasiunea sa, și a împărtășit cu noi o rețetă delicioasă de supă cremă de dovleac și crutoane cu usturoi copt.

Iată cum se prepară:

Ingrediente

  • 1 dovleac de aproximativ 1,5-2 kg
  • 6 fire de ceapă verde sau 1 ceapă albă mare
  • 2 morcovi
  • sare și piper, după gust
  • 2 căpățâni de usturoi
  • câteva felii de pâine (preferabil ciabatta)
  • ulei de măsline

Pentru servit (opțional):

  • dovleac Hokkaido
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Se curăță dovlecul de coajă și se taie cubulețe de aproximativ 2 cm. Morcovii se curăță și se taie felii groase, iar ceapa verde (sau albă) se taie în bucăți mai mici.

Se pun toate legumele într-o oală, se acoperă din belșug cu apă și se fierb aproximativ 20-30 minute sau până când dovleacul devine moale.

În timp ce fierb legumele, se taie în jumătăți cele două căpățâni de usturoi, se presară cu ulei de măsline și se pun la copt (la 170 grade C) pe o tavă acoperită cu folie de aluminiu.

După 15 minute se adaugă și feliile de pâine și se mai lasă 10 minute sau până când pâinea este rumenită. Se freacă feliile de pâine calde cu câțiva căței de usturoi copt și se presară cu sare.

Când legumele sunt fierte, se scot din supă și se pasează cu ajutorul unui blender, adăugând supă până când se obține consistența dorită. Se adaugă sare și piper după gust.

Supa se poate servi într-un bol făcut dintr-un dovleac Hokkaido copt. Se taie un capac și se curăță cu o lingură interiorul dovleacului. Se unge dovleacul cu ulei de măsline atât la interior cât și la exterior și se pune la copt, la 170 grade C, pe o tavă acoperită cu folie de aluminiu pentru aproximativ 45 minute.

După aceea, se scoate, se așează pe o farfurie și se umple cu supă de dovleac. Se servește împreună cu crutoanele cu usturoi copt.

Poftă bună!

 

Încearcă și: 3 rețete cu dovleac, vedeta toamnei

Încearcă și: Legume la cuptor gratinate

 

Rețetă și imagine: Diana Popescu

Facebook Comments

Alina Neamtu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE