Home » Supe și ciorbe » Supa-crema de dovleac
Supe și ciorbe

Supa-crema de dovleac

Cureti dovleacul de coaja, indepartezi mijlocul cu semintele si pulpa o tai in bucatele sau in fasii. Intr-o oala, pui bucatile de dovleac, acoperindu-le cu supa de legume infierbantata separat.

Daca esti grabita, foloseste oala sub presiune, dovleacul trebuie fiert foarte bine.

Micsorezi focul si mai lasi vreo 10 minute, pana dovleacul se inmoaie de tot, aproape de macerare. Arunci cam o cana din zeama si din ce ramane faci un piure de dovleac, punand in mixer sau blender, polonic dupa polonic.

Incorporezi si zeama de lamaie. Adaugi sare si piper. Pui supa-crema de dovleac in 4 boluri. In fiecare, adaugi cate 2 linguri de smantana si patrunjel verde. Aduci supa la masa alaturi de paine prajita sau crutoane.

Rulada de curcan cu dovleac

Sursa: Revista FEMEIA.

Poza principala

supa_crema_de_dovleac400.jpg

800 g dovleac
1 l supa de legume
zeama de la o lamaie
sare, piper
1 lingura de patrunjel tocat
125 ml smantana mai groasa

Placinta taraneasca cu dovleac

Un gust deosebit obtii daca pui in supa-crema fierbinte patrunjelul stropit in prealabil cu zeama de lamaie, lasi un pic sa se intrepatrunda gusturile si aduci la masa cu smantana proaspata.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.