Cureti dovleacul de coaja, indepartezi mijlocul cu semintele si pulpa o tai in bucatele sau in fasii. Intr-o oala, pui bucatile de dovleac, acoperindu-le cu supa de legume infierbantata separat.
Daca esti grabita, foloseste oala sub presiune, dovleacul trebuie fiert foarte bine.
Micsorezi focul si mai lasi vreo 10 minute, pana dovleacul se inmoaie de tot, aproape de macerare. Arunci cam o cana din zeama si din ce ramane faci un piure de dovleac, punand in mixer sau blender, polonic dupa polonic.
Incorporezi si zeama de lamaie. Adaugi sare si piper. Pui supa-crema de dovleac in 4 boluri. In fiecare, adaugi cate 2 linguri de smantana si patrunjel verde. Aduci supa la masa alaturi de paine prajita sau crutoane.
Sursa: Revista FEMEIA.
800 g dovleac
1 l supa de legume
zeama de la o lamaie
sare, piper
1 lingura de patrunjel tocat
125 ml smantana mai groasa
Adaugă comentariu