Home » Supe și ciorbe » Supă cremă de dovlecei (de post)
Supe și ciorbe

Supă cremă de dovlecei (de post)

1. Curăţă legumele, taie-le în bucăţi și pune-le la fiert în apă cu sare. Când s-au fiert, strecoară-le și păstrează zeama.

2. Încinge uleiul și călește puţin făina, adaugă repede o ceșcuţă cu zeamă și apoi smântâna vegetală (opțional). Las-o să se încorporeze și ia vasul de pe foc.

3. Pasează fin legumele cu mixerul sau trece-le prin sită și amestecă-le cu smântâna vegetală, apoi diluează după gust cu zeama rămasă și drege de sare.

4. Servește supa cremă de dovlecei cu crutoane și mărar proaspăt tocat.

 

Musaca de post

Poza principala

supa_crema_mica.jpg

3 dovlecei medii

1 morcovi mare

1 ceapă

1 fir de praz

1 ţelină mică

1 linguriță cu făină

50 ml smântână vegetală (opțional)

4 linguri cu ulei

1 legătură de mărar

sare

 

Fasole bătută cu boia

În zilele în care postești, prepară o supă cremă de dovlecei ușoară, hrănitoare și rapidă. O termini în 30 de minute.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.