1.Curăță de coajă guliile și taie mărunt ceapa.
2.Topește untul într-o oală și călește ceapa. Adaugă guliile tăiate cubulețe, supa și frunzele de dafin și lasă să fiarbă domol, acoperit.
3.Când guliile s-au înmuiat, scoate câteva cubulețe într-un castronel, îndepărtează și frunzele de dafin și mixează supa.
4.Adaugă smântâna, sare și piper după gust, iar la final cubulețele de gulie și pune pe foc să ajungă la punctul de fierbere.
5.Servește supa-cremă de gulii cu măcriș proaspăt și crutoane.
Credit foto: Photoland/Profimedia
Poza principala
Galerie foto
4 gulii micuțe
1 ceapă
1 lingură cu unt
600 ml supă clară de legume
Sare
2 frunze de dafin
200 ml smântână de gătit (30% grăsime)
Piper măcinat
Crutoane
Măcriș
Rafinată și interesantă la gust, supa-cremă de gulii merită încercată măcar o dată!
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu