1. Curata legumele, taie-le cubulete și pune-le la fiert în apa cu un praf de sare. Când sunt fierte, strecoara supa sau scoate legumele cu o spumiera.
2. Trece-le printr-o sita sau paseaza-le cu blenderul. Cu zeama în care au fiert legumele, subtiaza piureul astfel obtinut. Toarna sucul de roșii, adauga orezul și lasa sa fiarba la foc mic.
3. Când a fiert orezul, potrivește gustul de sare și oprește focul. Pune uleiul de masline, aromatizeaza cu patrunjel și scufunda legatura de tarhon. Dupa 15 minute, îndeparteaza tarhonul și servește supa crema de legume cu tarhon.
Curiozitate. Numit și „micul dragon“, tarhonul este originar din Rusia și Mongolia. Datorita sarurilor minerale de sodiu și potasiu pe care le contine, poate fi folosit cu succes ca înlocuitor al sarii. Mesteca în fiecare zi câteva frunze de tarhon și vei avea dinti și gingii sanatoase!
3 morcovi
1 radacina de patrunjel
1 ceapa
1/2 telina
4 cartofi
200 ml suc de rosii
3 linguri cu orez
1 lingura ulei de masline
1 legatura de tarhon
patrunjel
sare
Supă de rosii rapidă
Adaugă comentariu