1.Pune lintea la fiert în apă cât s-o acopere. Las-o să fiarbă la foc mediu 30 de minute.
2.Separat, taie ceapa și usturoiul mărunt și călește-le ușor. Adaugă morcovul ras și roșiile decojite și tăiate în cubuleţe.
3.Pune toate legumele călite peste linte și lasă-le să fiarbă toate un sfert de oră.
4.Ia de pe foc, dă deoparte un morcov fiert și bagă restul legumelor la blender.
5.Potrivește gustul de sare și piper.
Știai? Lintea, prin compușii săi, ajută la scăderea colesterolului și la refacerea globulelor roșii.
Poza principala
Galerie foto
500 g de linte amestec
2 cepe
2 morcovi
1 căţel de usturoi
4 roșii
3 linguri cu ulei
sare
piper
Usoara si hranitoare, serveste supa crema de linte fie la pranz, fie la cina.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu