1. Lasa lintea sa stea in apa 60 de minute, apoi scurge-o. Curata legumele si toaca-le marunt.
2. Pune la fiert o oala cu apa, cu putina sare, ulei de masline. Adauga ceapa tocata, usturoiul, morcovul taiat cuburi mici. Cand s-a fiert ceapa, pune lintea, spalata si scursa.
3. Cand lintea e aproape gata (vezi indicatiile de pe pachet), adauga sucul de rosii. Condimenteaza cu sare, piper, chimion, coriandru si ardei iute.
4. Paseaza jumatate de cantitate de legume in blender. Adauga menta tocata si zeama de lamaie.
5. Toarna inapoi in oala, adauga restul de legume si mai da supa crema de linte intr-un clocot. Potriveste de sare si piper. Adauga patrunjelul tocat marunt. Serveste supa crema de linte cu crutoane sau paine de casa.
450 g linte (sau linte rosie)/1 conserva
1 ceapa mica
1 morcov
1 ardei gras
4-5 catei de usturoi
200 ml suc de rosii
zeama de la o lamaie
sare, piper
chimion, coriandru
menta proaspata
ulei de masline
ardei iute
Adaugă comentariu