Incalziti uleiul si untul intr-o oala. Adaugati ceapa, usturoiul si mazarea. Caliti pentru 5-8 minute sau pana cand ceapa incepe sa se rumeneasca.
Adaugati cartofii si zeama de pui. Micsorati focul si fierbeti pentru 15-20 de minute sau pana cand cartofii sunt facuti. Turnati smantana si presarati patrunjelul, apoi dati un clocot.
Pasati toata compozitia cu un blender sau robot de bucatarie, pastrand cateva boabe de mazare pentru decor. Potriviti de sare si piper.
Readuceti la fierbere aproximativ 10 minute. Adaugati zeama de pui sau de legume daca supa vi se pare prea groasa. Serviti fierbinte.
60 g unt
45 ml ulei de masline
1 ceapa, tocata fin
2 catei de usturoi, taiati
500 g mazare
2 cartofi, curatati si taiati
750 ml zeama de pui
250 ml smantana
o mana de patrunjel, tocat
sare si piper negru proaspat macinat
Adaugă comentariu