1. Toaca ceapa foarte marunt si pune-o la calit într-o tigaie în care ai încins uleiul si untul. Pentru un plus de aroma, adauga un catel de usturoi tocat.
2. Taie morcovii în cubulete, caleste-i si pune-i peste ceapa si usturoiul din tigaie. Caleste totul cinci minute, pâna se rumeneste.
3. Adauga supa de pui si lasa sa fiarba cam 15 minute. Daca nu ai supa, e buna si apa. Paseaza la blender si adauga smântâna.
4. Daca tii la calorii, înlocuieste smântâna cu un iaurt cremos. Potriveste de sare si piper dupa gust si orneaza supa crema de morcovi cu câteva frunze de morcov. Serveste cu crutoane.
Truc. Pentru un plus de gust, pune la fiert si 1-2 cartofi. Supa va iesi dulce si mai gustoasa.
500 g morcovi
2 bucați de ceapa de apa
1 cațel de usturoi
2 linguri cu ulei
50 g unt
1 l supa de pui
200 g smântâna
sare
piper
crutoane
Adaugă comentariu