Home » Supe și ciorbe » Supa crema de praz si cartofi
Supe și ciorbe Vegetarian & vegan

Supa crema de praz si cartofi

Foto
123RF
Din categoria supelor simple și gustoase, vă propunem supa crema de cartofi cu praz.
supa_crema_de_praz_cu_cartofi.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 6-8

Ingrediente:

  • 50 g unt
  • 450 g cartofi, curățați și tăiați în bucăți de 1 cm
  • 1 ceapă mică, tăiată după modelul cartofilor
  • 450 g praz ( partea albă ) feliat,
  • 1,2 l stoc legume
  • 140 ml frișcă
  • 125 ml lapte integral

Pentru servit:

  • 1 fir praz, partea albă
  • unt
  • arpagic tocat

Modalitate de preparare:

  1. Topiți untul într-o tigaie și adăugați cartofii, ceapa și prazul.
  2. Condimentați după gust cu sare și piper, amestecați foarte bine și acoperiți cratița cu un capac.
  3. Lăsați legumele pe foc pentru aproximativ 10 minute sau până când legumele sunt moi.
  4. Îndepărtați capacul și adăugați 850 ml stoc de legume.
  5. Aduceți în punctul de fierbere și lăsați pe foc pentru 5 minute.
  6. Treceți supa prin blender până obțineți o consistență cremoasă și mătăsoasă.
  7. Potriviți gustul cu condimente.
  8. Transferați supa înapoi în oală și încorporați trei sferturi din smântână și toată cantitatea de lapte.
  9. Pentru a finaliza supa, tocați firul de praz cât mai mărunt și gătiți-l ușor într-o cantitate mică de unt, pentru câteva minute.
  10. În cazul în care doriți o consistență mai lichidă, completați cu stoc de legume.
  11. Distribuiți supa în boluri și serviți cu praz călit, arpagic și un praf de piper.

 

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.