Foto
123RF
Din categoria supelor simple și gustoase, vă propunem supa crema de cartofi cu praz.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 6-8
Ingrediente:
- 50 g unt
- 450 g cartofi, curățați și tăiați în bucăți de 1 cm
- 1 ceapă mică, tăiată după modelul cartofilor
- 450 g praz ( partea albă ) feliat,
- 1,2 l stoc legume
- 140 ml frișcă
- 125 ml lapte integral
Pentru servit:
- 1 fir praz, partea albă
- unt
- arpagic tocat
Modalitate de preparare:
- Topiți untul într-o tigaie și adăugați cartofii, ceapa și prazul.
- Condimentați după gust cu sare și piper, amestecați foarte bine și acoperiți cratița cu un capac.
- Lăsați legumele pe foc pentru aproximativ 10 minute sau până când legumele sunt moi.
- Îndepărtați capacul și adăugați 850 ml stoc de legume.
- Aduceți în punctul de fierbere și lăsați pe foc pentru 5 minute.
- Treceți supa prin blender până obțineți o consistență cremoasă și mătăsoasă.
- Potriviți gustul cu condimente.
- Transferați supa înapoi în oală și încorporați trei sferturi din smântână și toată cantitatea de lapte.
- Pentru a finaliza supa, tocați firul de praz cât mai mărunt și gătiți-l ușor într-o cantitate mică de unt, pentru câteva minute.
- În cazul în care doriți o consistență mai lichidă, completați cu stoc de legume.
- Distribuiți supa în boluri și serviți cu praz călit, arpagic și un praf de piper.
Facebook Comments
Adaugă comentariu