1. Curata morcovul, telina si radacina de patrunjel si pune-le la fiert intregi, in apa cu un praf de sare.
2. Scoate legumele, iar in supa ramasa, fierbe cartofii taiati cubulete si prazul taiat rondele.
3. Dupa ce au fiert, strecoara-le si zdrobeste-le cu blenderul sau trece-le printr-o sita deasa. Piureul astfel obtinut, subtiaza-l cu supa in care au fiert legumele.
4. Adauga untul si lasa pe foc sa dea in cateva clocote. La final, drege supa-crema de praz cu smantana si potriveste gustul de sare. Presara patrunjel si cateva rondele de praz pentru decor.
Știai? Daca oparesti prazul cateva minute, il poti pastra in congelator timp de sase luni.
3 fire de praz
2 l apa
3 cartofi
1 morcov
1 radacina de patrunjel
1/2 telina
1 lingura cu unt
200 g smantana
sare
Adaugă comentariu