Home » Supe și ciorbe » Supa crema de sfecla rosie coapta
Supe și ciorbe

Supa crema de sfecla rosie coapta

  1. Încălziți cuptorul la 180 de grade.
  2. Înveliți sfecla în folie de aluminiu și coaceți până când aceasta se înmoaie, aproximativ 1 oră.
  3. Când este gata, curățați-o și  tăiați-o  în cuburi.
  4. Într-o tigaie încălziți untul și uleiul de măsline.
  5. Adăugați prazul, ceapa și țelina și gătiți până când capătă o culoare maronie, amestecând frecvent pentru aproximativ 13 minute.
  6. Adăugați ghimbirul, ienibaharul, piperul alb și bucățile de sfeclă.
  7. Gătiți pentru 7 minute, amestecând frecvent.
  8. Adăugați apa, crenguța de cimbru și pătrunjelul, acoperiți vasul cu un capac și lăsați să fiarbă pentru 20-25 de minute la foc potrivit.
  9. Când este gata, scoateți foaia de dafin, crenguța de cimbru și cea de pătrunjel.
  10. Pasați cu blenderul până la obținerea unei texturi cremoase.
  11. Condimentați cu sare și piper după gust.
  12. Adăugați frișca lichidă și smântână opțional în momentul servirii.

  Credit Foto: Thinkstock/getty images

Poza principala

supa_crema_de_sfecla_coapta.jpg

  • sfeclă roșie 3 bucăți
  • 1 1/2 linguriță unt
  • 1 1/2 linguriță ulei măsline
  • 1 praz tocat
  • 1 ceapă mică feliată
  • 1 tulpină țelină, tocată
  • 1/8 linguriță ghimbir
  • 1/8 linguriță ienibahar
  • 1/8 linguriță piper alb
  • 500 ml apă
  • 1 foaie dafin
  • 1 crenguță cimbru
  • 1 crenguță pătrunjel
  • 60 ml frișcă lichidă
  • 2 linguri smântână
Cea mai colorată și sănătoasă supă cremă din sfeclă roșie coaptă și combinată cu ghimbir.
Numar de portii
2-4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE