- Încălziți cuptorul la 180 de grade.
- Înveliți sfecla în folie de aluminiu și coaceți până când aceasta se înmoaie, aproximativ 1 oră.
- Când este gata, curățați-o și tăiați-o în cuburi.
- Într-o tigaie încălziți untul și uleiul de măsline.
- Adăugați prazul, ceapa și țelina și gătiți până când capătă o culoare maronie, amestecând frecvent pentru aproximativ 13 minute.
- Adăugați ghimbirul, ienibaharul, piperul alb și bucățile de sfeclă.
- Gătiți pentru 7 minute, amestecând frecvent.
- Adăugați apa, crenguța de cimbru și pătrunjelul, acoperiți vasul cu un capac și lăsați să fiarbă pentru 20-25 de minute la foc potrivit.
- Când este gata, scoateți foaia de dafin, crenguța de cimbru și cea de pătrunjel.
- Pasați cu blenderul până la obținerea unei texturi cremoase.
- Condimentați cu sare și piper după gust.
- Adăugați frișca lichidă și smântână opțional în momentul servirii.
Credit Foto: Thinkstock/getty images
Poza principala
- sfeclă roșie 3 bucăți
- 1 1/2 linguriță unt
- 1 1/2 linguriță ulei măsline
- 1 praz tocat
- 1 ceapă mică feliată
- 1 tulpină țelină, tocată
- 1/8 linguriță ghimbir
- 1/8 linguriță ienibahar
- 1/8 linguriță piper alb
- 500 ml apă
- 1 foaie dafin
- 1 crenguță cimbru
- 1 crenguță pătrunjel
- 60 ml frișcă lichidă
- 2 linguri smântână
Cea mai colorată și sănătoasă supă cremă din sfeclă roșie coaptă și combinată cu ghimbir.
Numar de portii
2-4
Facebook Comments
Adaugă comentariu