Pune la fiert un litru de apa cu o lingura de zahar si un praf de sare. Cand clocoteste apa, adauga sparanghelul curatat si taiat in bucati de 3-4 cm.
Lasa sa fiarba zece minute, pana cand se inmoaie, scoate sparanghelul si zdrobeste-l bine. Pastreaza cateva varfuri pentru decor.
Separat, caleste faina in untul topit. Stinge cu zeama in care a fiert sparanghelul si lasa sa dea in cateva clocote.
Incorporeaza pasta de sparanghel, smantana si vinul. Potriveste gustul de sare, piper si nucsoara si lasa sa dea in cateva clocote.
Presara, dupa ce s-a racit, cateva varfuri de sparanghel si serveste.
Revista Femeia de Azi
Poza principala
Galerie foto
500 g sparanghel
1 lingura cu zahar
2 linguri cu unt
40 g faina
200 ml smantana
150 ml pahar cu vin
nucsoara
sare, piper
Daca-l fierbi prea mult, sparanghelul se va inmuia si nu va mai fi la fel de gustos si crocant.
Numar de portii
4
Calorii
375
Facebook Comments
Adaugă comentariu