•Pune la încălzit supa. Când stă să dea în clocot, adaugă cartoful și lasă-l să fiarbă 5-10 minute.
•Într-o tigaie, rumenește baconul feliat, chorizo și carnea afumată tăiată cubulețe.
•Când s-au călit, adaugă ceapa și morcovul, iar după ce și acestea s-au înmuiat pune castraveții tăiați cuburi. După 5 minute pune pasta de tomate, paprika și, opțional, caperele.
•Toarnă supa peste amestecul de cărnuri și legume și lasă să fiarbă 5-10 minute pe foc mic.
•Servește supa cu afumătură felii de lămâie, smântână, câteva măsline feliate, pper negru proaspăt măcinat și, după gust, mărar tocat mărunt.
1,2 l supă limpede de carne/legume/apă
1 ceapă mare tăiată
1 morcov mare ras
70 g bacon/pancetta
100 g chorizo/cârnați afumați feliați
160 g carne afumată (pui/vită)
3 lingurițe cu pastă de tomate
½ linguriță cu paprika
1 cartof mare tăiat cubulețe
2 lingurițe cu capere (opțional)
Pentru servire:
Lămâie feliată
Smântână
Măsline verzi
Piper negru măcinat
Mărar tocat (opțional)
Adaugă comentariu