1.Tăiem ciupercile și le călim în unt topit 4-5 minute. Adăugăm făină și amestecăm. Turnăm supă de legume, punem capacul și lăsăm să fiarbă la foc redus până când se înmoaie ciupercile.
2.Stingem focul, lăsăm supa crema de ciuperci să se răcorească 10-15 minute, o pasăm cu un mixer. Punem smântâna într-un vas, o amestecăm cu două polonice cu supă și adăugăm totul în oală.
3.Punem supa crema de ciuperci în patru vase ceramice micute. Ungem marginea vaselor cu putin gălbenuș ușor bătut, așezăm câte un cerc din aluat pe fiecare vas și îl presăm bine pe margini.
4.Lăsăm să se odihnească zece minute, ungem deasupra cu gălbenuș. Băgăm la cuptor 15 minute. Scoatem supa din cuptor, o lăsăm să se răcorească 4-5 minute, apoi o servim.
500 g ciuperci
50 g unt
4 linguri cu smântână
2 linguri cu făină
2 l supă de legume
200 g aluat de foitaj
2 galbenusuri
sare
piper
pătrunjel
Adaugă comentariu