Foto
Thinkstock/ getty images
Dovleac, cartof dulce, praz și lapte de cocos, trecute prin blender și servite sub forma de supă cremă.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 8
Ingrediente:
- 1 lingură ulei
- 1 ceapă tocată mărunt
- 1 praz, tocat
- 450 g dovleac, tăiat cuburi
- 350 g cartofi dulci, tăiați cuburi
- 1 l supă legume
- 300 ml lapte de cocos
Modalitate de preparare:
- Încălziți uleiul într-o oală de supă.
- Adăugați ceapa și prazul și gătiți până se înmoaie.
- Adăugați dovleacul tăiat cuburi, cartoful dulce și supa de legume.
- Aduceți supa în punctul de fierbere, acoperiți vasul cu un capcac și lăsați la foc mic pentru 15-20 de minute, până când legumele sunt fierte.
- Cu un blender pasați legumele până obțineți un piure cremos și încorporați laptele de cocos.
- Potriviți gustul cu sare și piper și serviți imediat.
Facebook Comments
Adaugă comentariu