1. Spală pieptul de pui, scoate-i pieliţa și pune-l la fiert în apă cu puţină sare.
2. Curăţă ceapa și adaug-o și pe ea la fiert tăiată felii groase, ţelina întreagă și morcovul tăiat rondele.
3. Când s-au fiert, scoate carnea și ţelina, dă în clocot supa cu restul de legume și pregătește între timp găluștele.
4. Separă albușul de gălbenuș și bate-l cu puţină sare până se întărește, apoi adaugă gălbenușul și amestecă încet. Pune grișul puţin câte puţin.
5. Când supa fierbe în clocot, pune găluștele cu o linguriţă, apoi toarnă o cană cu apă rece, pune capacul și lasă să fiarbă 10 minute.
6. Servește supa cu galuste de gris, cu pătrunjel verde tocat, eventual cu cărniţă de pui.
Supa de roșii groasa
1 morcov
1 ţelină
1 ceapă
1 ou
4 linguriţe cu griş
1 legătură de pătrunjel
sare
Adaugă comentariu