Pentru perisoare:
Tai chifla in felii si o pui sa se inmoaie in lapte, intr-o farfurie adanca, circa ½ de ora. intr-un castron amesteci carnea de vitel, chifla bine scursa de lapte, sarea, piperul si nucsoara.
Speli patrunjelul, il tai marunt si il adaugi la amestecul de carne. Formezi perisoare mici, pe care le asezi pe o farfurie.
Pentru supa:
Pregatesti legumele, le cureti si le speli. Conopida o desfaci in buchetele, varza o tai mare, rupi fasolea verde in jumatati. Mazarea o scoti din teci, morcovii ii tai felii, prazul, rondele, ceapa, marunt.
Topesti untul intr-o oala mare si pui ceapa la rumenit. Umpli oala cu zeama de carne, pe care o pui pe foc pana incepe sa fiarba. Adaugi legumele in supa, pui capacul si lasi totul sa fiarba cam 10-15 minute, la foc moale.
Pui taiteii si perisoarele si mai lasi sa fiarba incet inca 10 minute. inainte de servire, decorezi supa de taitei cu frunzulite de patrunjel.
Sursa: Revista FEMEIA.
Pentru perisoare:
1 chifla mica
250 ml lapte cald
200 g carne de vitel taiata marunt sau tocata
sare
piper proaspat macinat
nucsoara
1 legatura de patrunjel
Pentru supa:
750 g diverse legume proaspete (conopida, varza, fasole verde, mazare, morcovi, praz) spalate si tocate
1 ceapa
2 linguri cu unt
1200 ml zeama de carne (instant sau facuta de tine)
sare
piper
60 g taitei maruntiti
cateva frunze de patrunjel
Comentariu