Foto
Thinkstock/ getty images
Kale peste tot, inclusiv într-o supă sățioasă cu quinoa și alte legume.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4-6
Ingrediente:
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă mărime medie, tocată
- 1 morcov
- 2 tulpini apio tocate
- 2 căni legume de sezon tocate ( dovlecei, ardei galbeni, cartofi dulci sau dovleac )
- 6 căței usturoi
- 1/2 linguriță cimbru uscat
- 800 g roșii tăiate cuburi
- 180 g quinoa
- 900 ml supă legume
- 420 ml apă
- 1 linguriță sare
- 2 frunze de dafin
- câțiva fulgi chilli
- piper negru măcinat
- 425 g fasole sau năut fiert și scurs
- 250 g frunze kale, tocate și eliminată partea dură
- 1 linguriță suc de lămâie
- parmezan ras pentru servit
Modalitate de preparare:
- Încălziți uleiul de măsline într-o oală la foc mediu.
- Adăugați ceapa tocată, morcov, țelină și restul legumelor de sezon.
- Amestecați și gătiți pentru aproximativ 8 minute sau până când ceapa devine translucidă iar legumele sunt moi.
- Adăugați usturoiul și cimbrul și mențineți pe foc până când usturoiul începe să își lase aroma.
- Adăugați roșiile, amestecați și gătiți pentru încă 5 minute.
- Adăugați quinoa, supa de legume și apa.
- Condimentați cu sare, câțiva fulgi de ardei roșu și frunzele de dafin.
- Acoperiți oala parțial și lăsați pe foc pentru aproximativ 25 de minute la foc domol.
- Când trec cele 25 de minute, adăugați fasolea sau năutul după preferință, fierte în prealabil sau la cutie.
- Adăugați tot acum și frunzele de kale tocate.
- Mențineți pe foc pentru încă 5 minute.
- Îndepărtați de pe sursa de foc, eliminați foile de dafi, adăugați suc de lămâie și repartizați în boluri.
- Serviți cu parmezan și suplimentar suc de lămâie după gust.
Facebook Comments
Acum după sărbători doresc să fac o supă light şi m-am gândit la quinoa. Dintre toate reţetele, asta mi-a atras atenţia, aşa că în această după amiază am să o prepar.
Mulţumesc, sper să-mi iasă la fel de bună cum arata :))))