Foto
Fotolia/ Natasha Breen
Aceste ciuperci shiitake sunt nu doar sănătoase, ci și foarte delicioase, mai ales într-un bol cu supă caldă.

Timp de preparare: rapid
Dificultate: ușor
Porții: 4
Ingrediente:
- 200 g tăiței de orez
- 4 ciuperci shiitake uscate
- 2 morcovi
- 1 țelină ( mică )
- 1 ceapă albă mică
- 5 fire ceapă verde
- 2 linguri ulei de susan
- 1 lingură miso de orez
- 1 l apă
Modalitate de preparare:
- Hidrateză ciupercile într-un vas cu apă pentru 20 de minute.
- Taie morcovii în cubulețe, țelina bastonașe și ceapa julien.
- Călește ceapa la foc domol, iar când aceasta începe să se înmoaie adaugă morcovii și țelina.
- Acoperă legumele cu apa clocotită, ciupercile tăiate lamele subțiri.
- Fierbe legumele pentru 25 de minute, apoi adaugă pasta miso de orez și lasă totul să fiarbă pentru 2 minute.
- Repartizează tăițeii de orez în 4 castroane.
- Toarnă peste ei supa fierbinte șu ceapa verde tocată mărunt.
- Acoperă vasele cu câte o farfurie și lasă-le așa pentru 7 minute.
- Servește imediat.
Facebook Comments
Adaugă comentariu