Home » Supe și ciorbe » Supa cu taitei de orez si ciuperci shiitake
Supe și ciorbe Vegetarian & vegan

Supa cu taitei de orez si ciuperci shiitake

Foto
Fotolia/ Natasha Breen
Aceste ciuperci shiitake sunt nu doar sănătoase, ci și foarte delicioase, mai ales într-un bol cu supă caldă.
supa_cu_taitei_de_orez_si_ciuperci_shiitake.jpg

Timp de preparare: rapid

Dificultate: ușor

Porții: 4

Ingrediente:

  • 200 g tăiței de orez
  • 4 ciuperci shiitake uscate
  • 2 morcovi
  • 1 țelină ( mică )
  • 1 ceapă albă mică
  • 5 fire ceapă verde
  • 2 linguri ulei de susan
  • 1 lingură miso de orez 
  • 1 l apă 

  Modalitate de preparare:

  1. Hidrateză ciupercile într-un vas cu apă pentru 20 de minute.
  2. Taie morcovii în cubulețe, țelina bastonașe și ceapa julien.
  3. Călește ceapa la foc domol, iar când aceasta începe să se înmoaie adaugă morcovii și țelina.
  4. Acoperă legumele cu apa clocotită, ciupercile tăiate lamele subțiri.  
  5. Fierbe legumele pentru 25 de minute, apoi adaugă pasta miso de orez și lasă totul să fiarbă pentru 2 minute.
  6. Repartizează tăițeii de orez în 4 castroane. 
  7. Toarnă peste ei supa fierbinte șu ceapa verde tocată mărunt.
  8. Acoperă vasele cu câte o farfurie și lasă-le așa pentru 7 minute.
  9. Servește imediat. 

 

 

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE