- Preîncăzliți cuptorul la 250 de grade.
- Într-o tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline, gătește prazul până când se înmoaie.
- Tăiați cartoful în cuburi și combinați-l cu supa de legume.
- Aduceți supa în punctul de fierbere.
- Până la acest moment, feliați broccoli și împrăștiați-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Stropiți cu restul cantității de ulei, un praf de sare și piper.
- Introduceți tava în cuptor pentru 10 minute.
- Când broccoli este gata, adăugați-l în supa de legume și lăsați să fiarbă încă 5 minute până sunt fragede legumele.
- Îndepărtați de pe sursa de foc și pasați supa cu un blender pentru a obține o consistență omogenă.
- Adăugați brânza și amestecați până când aceasta este topită.
- Adăugați felii de lămâie și serviți cu iaurt ( opțional )
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
Poza principala
- 2 linguri ulei
- 1 fir de praz
- 1 cartof mărime medie
- 1 buchet broccoli, aproximativ 600 g
- 1,4 l supă legume
- 200 g brânză Cheddar
- sare
- piper măcinat
- felii lămâie
- opțional iaurt
Legumele din familia cruciferelor rămân cea mai sănătoasă alegere, implicit și această supă.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu