Home » Supe și ciorbe » Supa de cartofi cu bacon
Supe și ciorbe

Supa de cartofi cu bacon

1. Prajeste bacon-ul intr-o oala la foc mediu pana devine crocant. Indeparteaza de pe foc si pune-l pe prosop de hartie pentru a elimina grasimea in exces.

2. Topeste untul in aceeasi oala si prajeste ceapa, telina si morcovul la foc mic pana se inmoaie. Pune din nou bacon-ul in oala, adauga faina si amesteca timp de 1 minut.

3. Indeparteaza oala de pe foc si toarna treptat zeama. Asteapta sa dea in clocot, adauga cartofii si cimbrul, redu temperatura si lasa la fiert timp de 10 minute sau pana sunt gata cartofii.

4. Indeparteaza oala de pe foc si adauga smantana si patrunjelul in supa de cartofi. Reincalzeste, fara sa lasi amestecul sa fiarba. Garniseste supa de cartofi cu fasii de bacon prajite.

Placinta cu ceapa si bacon

Supa de gulii cu perisoare

Poza principala

h_00819059.jpg

250 g de bacon, taiat

30 g de unt

2 cepe mari, taiate marunt

4 tulpini de telina, taiate in bucati lungi de 1 cm

2 morcovi, taiati

30 g de faina

1,5 l de zeama de pui

3 cartofi mari, taiati

cimbru proaspat, taiat

300 ml de smantana

45 g patrunjel proaspat

Bacon pentru garnisire

Supa de cartofi cu bacon este o supa cu o consistenta cremoasa si cu multe legume. Perfecta pentru zilele reci de iarna.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.