1. Prajeste bacon-ul intr-o oala la foc mediu pana devine crocant. Indeparteaza de pe foc si pune-l pe prosop de hartie pentru a elimina grasimea in exces.
2. Topeste untul in aceeasi oala si prajeste ceapa, telina si morcovul la foc mic pana se inmoaie. Pune din nou bacon-ul in oala, adauga faina si amesteca timp de 1 minut.
3. Indeparteaza oala de pe foc si toarna treptat zeama. Asteapta sa dea in clocot, adauga cartofii si cimbrul, redu temperatura si lasa la fiert timp de 10 minute sau pana sunt gata cartofii.
4. Indeparteaza oala de pe foc si adauga smantana si patrunjelul in supa de cartofi. Reincalzeste, fara sa lasi amestecul sa fiarba. Garniseste supa de cartofi cu fasii de bacon prajite.
250 g de bacon, taiat
30 g de unt
2 cepe mari, taiate marunt
4 tulpini de telina, taiate in bucati lungi de 1 cm
2 morcovi, taiati
30 g de faina
1,5 l de zeama de pui
3 cartofi mari, taiati
cimbru proaspat, taiat
300 ml de smantana
45 g patrunjel proaspat
Bacon pentru garnisire
Adaugă comentariu