Ciupercile se lasă la înmuiat aproximativ 30 minute, în aproximativ 150 ml apă.
Ceapa tocată mărunt se călește în unt, se adaugă cele două linguri de făină și se stinge cu supa de legume și se dă în clocot.
Se adaugă ciupercile cu tot cu zeama în care au stat și se lasă la fiert încă 10 minute.
Legumele se curăță, se taie în felii și se pun în supă. Se fierb 10 minute după care se adaugă cartofii.
Se condimentează după gust cu sare și piper, iar usturoiul în funcție de preferințe.
Se fierbe totul 20 minute.
Credit foto: Fotolia/ cook_inspire
Poza principala
100 g cartofi albi
2 căței usturoi
250 g rădăcinoase ( morcov, țelină)
1,2 l supă legume
2 linguri unt
2 linguri făină
1 ceapă
2 mâini ciuperci uscate
Supa de cartofi și legume poate deveni un preparat sofisticat dacă adaugi ciuperci uscate!
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu