1. Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Pentru crutoane, amestecati cartofii cubulete cu uleiul si chimionul si coaceti-i pentru jumatate de ora sau pana se rumenesc.
2. Incalziti uleiul intr-o oala adanca si caliti ceapa, ardeii, usturoiul si ghimbirul pana se inmoaie si prind culoare.
3. Adaugati condimentele si pasta de curry si prajiti pentru 1 minut. Puneti kilogramul de cartofi dulci, turnati zeama si fierbeti pentru jumatate de ora.
4. Adaugati laptele de cocos, pastrand 2 linguri pentru a garnisi mai tarziu. Fierbeti 10 minute. Luati compozitia de pe foc si pasati-o cu un blender sau robot de bucatarie.
5. Serviti supa cu crutoane de cartofi, lapte de cocos si frunze de coriandru.
1 kg cartofi dulci, curatati si taiati cubulete
2 linguri ulei de masline
2 cepe, curatate si tocate
2 ardei grasi rosii, curatati si tocati
2 catei de usturoi, curatati si taiati
5 g ghimbir macinat
1/2 lingurita chimion
1 ardei iute, tocat
50 g pasta curry
1 1/2 l zeama de pui sau de legume
200 ml lapte de cocos
frunze de coriandru
Pentru crutoane:
500 g cartofi dulci, curatati si taiati cubulete
1 lingurita ulei
1/2 lingurita chimion
Comentariu