Home » Supe și ciorbe » Supa de cartofi dulci si nuca de cocos
Supe și ciorbe

Supa de cartofi dulci si nuca de cocos

1. Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Pentru crutoane, amestecati cartofii cubulete cu uleiul si chimionul si coaceti-i pentru jumatate de ora sau pana se rumenesc.

2. Incalziti uleiul intr-o oala adanca si caliti ceapa, ardeii, usturoiul si ghimbirul pana se inmoaie si prind culoare.

3. Adaugati condimentele si pasta de curry si prajiti pentru 1 minut. Puneti kilogramul de cartofi dulci, turnati zeama si fierbeti pentru jumatate de ora.

4. Adaugati laptele de cocos, pastrand 2 linguri pentru a garnisi mai tarziu. Fierbeti 10 minute. Luati compozitia de pe foc si pasati-o cu un blender sau robot de bucatarie.

5. Serviti supa cu crutoane de cartofi, lapte de cocos si frunze de coriandru.

Poza principala

h_01335601_mica.jpg

1 kg cartofi dulci, curatati si taiati cubulete
2 linguri ulei de masline
2 cepe, curatate si tocate
2 ardei grasi rosii, curatati si tocati
2 catei de usturoi, curatati si taiati
5 g ghimbir macinat
1/2 lingurita chimion
1 ardei iute, tocat
50 g pasta curry
1 1/2 l zeama de pui sau de legume
200 ml lapte de cocos
frunze de coriandru
Pentru crutoane:
500 g cartofi dulci, curatati si taiati cubulete
1 lingurita ulei
1/2 lingurita chimion

Cartofii dulci au aparut si la noi de curand si sunt o adevarata delicatesa.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • EXCEPTIONALA !!! Cremoasa, fina, delicata si totusi cu nerv.. O incantare de arome cu un finish „hot”. Exceptionala. Va recomand

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE