Scorțișoară, turmeric, mentă și alte arome pentru o supă de ceapă.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 3 linguri ulei de măsline
- 5 cepe mari, curățate și tocate mărunt
- sare de mare
- piper măcinat
- 1/2 linguriță turmeric măcinat
- 1/2 linguriță semințe de schinduf
- 1/2 linguriță mentă tocată
- 700 ml fond de legume sau de pui
- 1 baton de scorțișoară
- zeama de la o lămâie
- 1 linguriță zahăr tos
- câteva frunze de pătrunjel, tocate
Modalitate de preparare:
- Pune o cratiță cu două linguri de ulei de măsline pe foc mic-mediu, apoi adaugă ceapa și asezonează cu sare și piper.
- Acoperă vasul și lasă ceapa să se înăbușească pentru 12-15 minute, amestecând din când în când.
- Îndepărtează capacul și mărește focul, apoi adaugă mirodeniile și restul uleiului de măsline.
- Prăjește la foc mare și amestecă frecvent timp de 3 minute.
- Toarnă supa în fir subțire, amestecând constant pentru a nu se forma cocoloașe.
- Pune batonul de scorțișoară, acoperă vasul și lasă supa să se fiarbă 40 de minute.
- Adaugă la final zeama de lămâie și zahărul.
- Potrivește gustul cu sare și piper, scoate batonul de scorțișoară și distribuie supa în boluri.
- Presară-i deasupra pătrunjel proaspăt și servește.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu