Home » Supe și ciorbe » Supă de ceapă în stil persan
Supe și ciorbe

Supă de ceapă în stil persan

Scorțișoară, turmeric, mentă și alte arome pentru o supă de ceapă.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei de măsline
  • 5 cepe mari, curățate și tocate mărunt
  • sare de mare
  • piper măcinat
  • 1/2 linguriță turmeric măcinat
  • 1/2 linguriță semințe de schinduf
  • 1/2 linguriță mentă tocată
  • 700 ml fond de legume sau de pui
  • 1 baton de scorțișoară
  • zeama de la o lămâie
  • 1 linguriță zahăr tos
  • câteva frunze de pătrunjel, tocate

Modalitate de preparare:

  1. Pune o cratiță cu două linguri de ulei de măsline pe foc mic-mediu, apoi adaugă ceapa și asezonează cu sare și piper.
  2. Acoperă vasul și lasă ceapa să se înăbușească pentru 12-15 minute, amestecând din când în când.
  3. Îndepărtează capacul și mărește focul, apoi adaugă mirodeniile și restul uleiului de măsline.
  4. Prăjește la foc mare și amestecă frecvent timp de 3 minute.
  5. Toarnă supa în fir subțire, amestecând constant pentru a nu se forma cocoloașe.
  6. Pune batonul de scorțișoară, acoperă vasul și lasă supa să se fiarbă 40 de minute.
  7. Adaugă la final zeama de lămâie și zahărul.
  8. Potrivește gustul cu sare și piper, scoate batonul de scorțișoară și distribuie supa în boluri.
  9. Presară-i deasupra pătrunjel proaspăt și servește.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.