- Într-o oală aduceți 900 ml apă la fiert împreună cu orzul.
- Lăsați focul la mic și mențineți pe foc până când orzul se înmoaie, aproximativ 30-35 de minute.
- Între timp, încălziți uleiul într-o oală, și adăugați ceapa, 1/2 linguriță sare și 1/8 linguriță piper.
- Acoperiți vasul cu un capac și gătiți pentru aproximativ 5 minute.
- Adăugați morcovul și țelina.
- Fierbeți pentru încă 6 minute.
- Adăugați ciupercile și măriți flacăra.
- Gătiți pentru 5 minute și turnați supa.
- Adăugați foile de dafin și cimbrul. Fierbeți totul neacoperit pentru aproximativ 10 minute.
- La final adăugați orzul și eliminați foile de dafin.
- Serviți supa caldă cu crutoane.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 200 g orz
- 1 1/2 linguri ulei măsline
- 2 cepe galbene, tăiate cuburi
- sare
- piper măcinat
- 1 morcov mare, tăiat cuburi
- 2 tije apio, tăiate cuburi
- 600 g ciuperci
- 1,2 l supă de pui
- 2 frunze de dafin
- 2 lingurițe frunze de cimbru, proaspete
- crutoane ( opțional )
Când îți dorești un meniu diferit, îndrăznește și fii creativ în bucătărie. Noi îți venim în ajutor.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu