1. Incalziti untul intr-o cratita si caliti prazul pana se inmoaie. Adaugati ciupercile si caliti pentru inca 5 minute, amestecand din cand in cand.
2. Turnati zeama de legume si sosul de soia, apoi puneti paprika, cimbrul/mararul si orzul. Aduceti la fierbere, apoi reduceti focul si fierbeti pentru 40 de minute sau pana cand orzul se inmoaie.
3. Luati jumatate din compozitie si mixati-o folosind un blender, pana obtineti o compozitie cremoasa. Turnati compozitia pasata peste restul de supa si amestecati.
4. Adaugati smantana in supa si amestecati. Puneti si arpagicul, sare, piper si zeama de lamaie dupa gust. Serviti supa de ciuperci si orz cu paine integrala.
60 g unt
4 fire de praz, taiat
500 g ciuperci, taiate
1 l zeama de legume
15 ml sos de soia
15 g paprika
5 g cimbru proaspat sau marar, tocate
100 g orz
125 ml smantana
15 g arpagic, tocat
zeama de lamaie, dupa gust
Adaugă comentariu