1. Puneti apa fierbinte peste ciupercile uscate si lasati-le sa se inmoaie.
2. Intre timp, incalziti untul si uleiul de masline intr-o tigaie mai mare si caliti ceapa taiata pana se inmoaie. Adaugati ciupercile proapete si prajiti-le pana cand devin usor maronii.
3.S curgeti ciupercile uscate si pastrati lichidul. Taiati-le si adaugati-le in mixtura prajita. Amestecati bine.
4. Adaugati zeama de ciuperci pastrata, sherry-ul si zeama de legume si dati intr-un clocot. Fierbeti pentru inca 10 minute.
5. Adaugati arapgicul taiat si zeama de lamaie si condimentati cu sare si piper. Luati de pe foc si adaugati iaurtul, amestecand.
6. Puneti supa in castroane si garnisiti cu ciuperci taiate (daca folositi) si arpagic.
250ml apa fierbinte
30g ciuperci uscate
1 lingura de unt
2 linguri ulei de masline
2 cepe, taiate
400g ciuperci proaspete, taiate
125ml sherry
1l zeama de legume
2 linguri de arpagic taiat
2 lingurite zeama de lamaie
sare si piper
60ml iaurt grecesc
ciuperci prajite (optional)
arpagic taiat, pentru garnisire
Adaugă comentariu