Pui apa in oala. Speli si usuci cocosii, ii freci pe dinauntru si pe dinafara cu sare, piper, cimbru si coaja de lamaie. Ii umpli cu patrunjel si cu cate doi catei de usturoi.
Speli legumele, pe care le cureti si le tai in doua. Le poti lasa insa si intregi. Pui cocosii si legumele in oala, iar deasupra torni 4 linguri cu ulei si sucul de lamaie. Adaugi sare si piper.
Acoperi oala si o pui sa fiarba la 200 de grade aproximativ o ora si un sfert.
Dupa ce sunt fierti, scoateti cocosii si puneti-i la cuptor alaturi de legumele preferate si aveti dintr-un foc doua feluri de mancare.
2 cocosi de circa 600-700 g
4 morcovi medii
2 cepe albe
3 teline
4 radacini de albitura (patrunjel, pastarnac)
sare, piper macinat
o lingura cu cimbru uscat
2 linguri cu patrunjel macinat
4 catei de usturoi curatati
ulei de masline rece
coaja rasa a unei lamai
sucul unei lamai
Adaugă comentariu