Home » Supe și ciorbe » Supă de cod și roșii a la Gordon Ramsay
Supe și ciorbe

Supă de cod și roșii a la Gordon Ramsay

Gordon Ramsay abordează altfel clasica supă de roșii, adăugând file de cod, dar tu poți să o prepari cu orice fel de pește preferi.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4-5

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe medii, curățate și tocate
  • 2 tije de apio
  • sare de mare
  • piper
  • 2 morcovi mari, curățați și tocați mare
  • 2 cartofi mari (400 g) curățați și tocați mare
  • 1 ardei galben fără cotor și semințe, tocat mare
  • câteva fire de cimbru
  • 1 frunză de dafin
  • 400 g roșii tocate din conservă
  • 900 ml supă de pește, fructe de mare sau de pui
  • 150 g fasole verde
  • 2 dovlecei, tocați mare
  • 600 g file de cod de crescătorie, fără piele și fără oase
  • 1 legătură de pătrunjel, doar frunzele, tocate mare

Mod de preparare:

  1. Încinge uleiul într-o cratiță cu fundul gros.
  2. Pune ceapa, țelina, asezonează puțin și prăjește la foc mediu timp de 6-8 minute, până când se înmoaie.
  3. Adaugă pe rând morcovii tocați mare, cartofii și ardeiul galben, urmat de ierburile aromatice.
  4. Sotează legumele timp de 5 minute.
  5. Adaugă roșiile din conservă și toarnă supa.
  6. Acoperă vasul cu un capac și lasă să fiarbă pentru 10 minute, timp în care legumele încep să se înmoaie.
  7. Adaugă păstăile și dovlecelul și lasă-e pe foc 3 minute.
  8. Adaugă fileurile de pește ușor condimentate.
  9. Acoperă vasul și după 4-5 minute înlătură supa de pe sursa de foc.
  10. Distribuie supa în boluri și presară deasupra pătrunjel proaspăt.
  11. Servește-o caldă, cu pâine prăjită.

Foto: 123rf

Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.