- Preîncălziți cuptorul la 220 de grade.
- Feliați conopida și așezați-o într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
- Adăugați uleiul de cocos și amestecați pentru a distribui aroma uniform.
- Introduceți tava în cuptor pentru 25-30 de minute, timp în care conopida va prinde o textură aurie.
- Într-o oală de supă mai mare încingeți 1 lingură de ulei de cocos, adăugați ceapa tocată și gătiți pentru 2-3 minute până devine translucidă.
- Adăugați pasta de curry, și coaja de lămâie, amestecând continuu.
- Măriți flacăra și adăugați vinul. Lăsați pe foc până când cea mai mare parte din acesta se evaporă.
- Adăugați conopida, supa de legume, oțetul, laptele de cocos și zahărul.
- Amestecați ocazional și mențineți pe foc până când supa dă în clocot.
- Pasați supa cu un blender până devine cremoasă.
- Distribuiți în boluri și serviți cu busuioc proaspăt, suc de lămâie, ardei iute și ceapă verde pe deasupra.
Credit Foto: thinkstock/ getty images
Poza principala
- 1 conopidă mărime mare
- 60 ml ulei cocos
- 1 ceapă galbenă, tăiată cuburi
- 2-3 linguri pastă Thai curry roșu
- sucul de la 1 lămâie + 1 linguriță de coajă rasă
- 115 ml vin alb
- 350 ml supă legume
- 400 g lapte de cocos
- 1/2 linguriță zahăr
- 1 lingură oțet de orez
- sare
- piper măcinat
- 3 fire ceapă verde, tocată
- 1 lingură busuioc proaspăt tocat
- ardei iute tăiat în felii subțiri
Mai aromată ca niciodată, supă cremă de conopidă cu curry și ulei de cocos.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu