Home » Supe și ciorbe » Supa de conopida cu curry
Supe și ciorbe

Supa de conopida cu curry

  1. Preîncălziți cuptorul la 220 de grade.
  2. Feliați conopida și așezați-o într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
  3. Adăugați uleiul de cocos și amestecați pentru a distribui aroma uniform.
  4. Introduceți tava în cuptor pentru 25-30 de minute, timp în care conopida va prinde o textură aurie.
  5. Într-o oală de supă mai mare încingeți 1 lingură de ulei de cocos, adăugați ceapa tocată și gătiți pentru 2-3 minute până devine translucidă.
  6. Adăugați pasta de curry, și coaja de lămâie, amestecând continuu.
  7. Măriți flacăra și adăugați vinul. Lăsați pe foc până când cea mai mare parte din acesta se evaporă.
  8. Adăugați conopida, supa de legume, oțetul, laptele de cocos și zahărul.
  9. Amestecați ocazional și mențineți pe foc până când supa dă în clocot.
  10. Pasați supa cu un blender până devine cremoasă.
  11. Distribuiți în boluri și serviți cu busuioc proaspăt, suc de lămâie, ardei iute și ceapă verde pe deasupra. 

  Credit Foto: thinkstock/ getty images

Poza principala

supa_de_conopida_cu_curry.jpg

  • 1 conopidă mărime mare
  • 60 ml ulei cocos
  • 1 ceapă galbenă, tăiată cuburi
  • 2-3 linguri pastă Thai curry roșu
  • sucul de la 1 lămâie + 1 linguriță de coajă rasă
  • 115 ml vin alb
  • 350 ml supă legume
  • 400 g lapte de cocos
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 lingură oțet de orez
  • sare
  • piper măcinat
  • 3 fire ceapă verde, tocată
  • 1 lingură busuioc proaspăt tocat
  • ardei iute tăiat în felii subțiri
Mai aromată ca niciodată, supă cremă de conopidă cu curry și ulei de cocos.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE