1. Incalziti untul intr-o oala mare si caliti ceapa, prazul si telina pana se inmoaie.
2. Adaugati semintele de chimen, apoi condimentati cu sare si piper.
3. Adaugati conopida si cartofii taiati si sotati pentru 2 minute.
4. Acoperiti cu lapte si fierbeti pentru 20 de minute sau pana cand legumele sunt moi. Pasati-le pana cand obtineti un piure de legume omogen.
5. Pentru uleiul de coriandru si in, puneti coriandrul, usturoiul si zeama de lamaie intr-un blender si mixati. Turnati treptat uleiul de in. Apoi adaugati apa.
6. Pentru a servi, reincalziti supa de conopida, puneti cu polonicul in castronele si stropiti cu ulei de coriandru si in.
1 conopida mare, desfacuta in buchetele
2 linguri unt
2 cepe, taiate
3 tulpini de praz, curatate si taiate
2 teline, taiate
1 lingurita seminte de chimen
sare de mare si piper
2 cartofi curatati si taiati
1l lapte degresat
30g coriandru, taiat
2 catei de usturoi
zeama de la o lamaie
1/3 cana ulei de in
2 linguri apa
Adaugă comentariu