Prepară această delicioasă supă de conopidă cu lapte de cocos și condimente din belșug, ideală pentru o masă de seară ușoară sau un aperitiv demn de servit duminică la prânz.
INGREDIENTE:
- 2 linguri ulei măsline
- 2 cepe albe de mărime medie
- 1/2 linguriță sare de mare
- 4 căței usturoi
- 1 conopidă mare ( aproximativ 1 kg )
- 900 ml supă legume
- 1/2 linguriță coriandru
- 1/2 linguriță turmeric
- 1 linguriță chimen
- 250 ml lapte cocos
- piper negru
- 150 g nuci macadamia pentru servit
- pătrunjel
- fulgi chilli
Conopida face parte din familia „cruciferelor” și conține 92% apă și este o sursă bună de fibre. Conține un grup de substanțe cunoscute sub numele de glucozinolați; pe măsură ce o mesteci și o digeri, aceste substanțe sunt descompuse în compuși care pot ajuta la prevenirea cancerului. În plus, acestea ajută la protejarea celulelor de deteriorare și au efecte antiinflamatorii, antivirale și antibacteriene.
MOD DE PREPARARE:
Puneți într-o tigaie uleiul la încins.
Adăugați ceapa tocată mărunt, presărați sarea și căliți până când se înmoaie, aproximativ 8 minute la foc mic.
Adăugați usturoiul tocat și continuați să gătiți pentru încă 2 minute.
Rupeți conopida în buchețele.
Adaugați-o în tigaie împreună cu supa de legume, coriandru, turmeric, chimionul și un praf de sare după gust.
Când supa atinge punctul de fierbere, lăsați să clocotească la foc potrivit pentru 15-17 minute.
Când supa este gata, pasați cu ajutorul unui blender vertical până la obținerea unei creme.
Serviți supa caldă cu nuci macadamia întregi sau măcinate, pătrunjel tocat și fulgi de chilli uscați.
PONT: Încercați această cremă de conopidă ușor condimentată și combinată cu lapte de cocos. Un deliciu!
Foto: Pixabay
Adaugă comentariu