1: Pune feliile de dovleac la copt in folie de aluminiu.
2: Caleste ceapa, morcovul si telina, tocate marunt, in putina margarina. Cand sunt facute, da-le deoparte.
3: Cand dovleacul copt e gata, curata-l frumos, taie-l in cuburi si pune-le in mixer. Pune legumele calite si restul de margarina. Amesteca pana devine un piure. Adauga o cana, doua cu apa si pune la fiert.
4: Lasa sa dea intr-un clocot, doua, potriveste de sare si piper, trage de pe foc si adauga smantana. Serveste supa de dovleac cu frunzulite de salvie si felii subtiri de paine prajita.
Revista FEMEIA DE AZI
Poza principala
2 felii mari de dovleac dulce
1 ceapa
50 g margarina
100 ml smantana vegetala
1 morcov
1 telina mica
sare
piper
Ca supa de dovleac sa fie mai interesanta, presara cateva seminte: de susan, de pin, poate chiar miez de seminte de dovleac prajite.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu