Home » Supe și ciorbe » Supa de dovleac cu cocos
Supe și ciorbe

Supa de dovleac cu cocos

  1. Tăiați dovleacul în sferturi.
  2. Puneți bucățile de dovleac într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  3. Coaceți în cuptorul preâncălzit pentru aproximativ 1 oră, sau până când este suficient de moale.
  4. După ce este copt, scoateți tava din cuptor și lăsați dovleacul să se răcească pentru a putea fi curățat de coajă.
  5. Într-o oală de ciorbă, puneți uleiul de măsline la încins.
  6. Adăugați în oală ghimbirul ras, usturoiul și ceapa tocate mărunt.
  7. Căliți aproximativ 1 minut, după care adăugați pasta de tomate.
  8. Fierbeți pentru 5 minute sau până când ceapa se înmoaie.
  9. Adaugați pudra de curry și ardeiul chilli mărunțit.
  10. Adăugați dovleacul cu tot cu zeama în care s-a gătit la cuptor. 
  11. Încorporați laptele de cocos și lăasați să fiarbă la foc mic pentru 30 minute.
  12. Când timpul s-a scurs, pasați supa cu un blender vertical până obțineți textura unui creme. 
  13. Serviți supa caldă cu nucă de cocos presărată pe deasupra. 

  Credit Foto: Fotolia/ siraphol

 

Poza principala

crema_de_dovleac_cu_lapte_cocos.jpg

  • 2 kg dovleac ( de preferat roșu ) 
  • 2 linguri ulei măsline
  • 4 căței usturoi
  • 3 cepe mărime medie
  • 1 lingură ghimbir ras
  • 2 linguri pastă tomate
  • 1 linguriță pudră curry 
  • 1 ardei chilli uscat
  • 400 ml lapte cocos la cutie
  • 500-600 ml supă legume sau carne
  • 1 linguriță sare sau după gust
  • sucul de la 1 limetă

 

O altfel de supă, mai aromată, mai gustoasă și cremoasă.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.