- Tăiați dovleacul în sferturi.
- Puneți bucățile de dovleac într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Coaceți în cuptorul preâncălzit pentru aproximativ 1 oră, sau până când este suficient de moale.
- După ce este copt, scoateți tava din cuptor și lăsați dovleacul să se răcească pentru a putea fi curățat de coajă.
- Într-o oală de ciorbă, puneți uleiul de măsline la încins.
- Adăugați în oală ghimbirul ras, usturoiul și ceapa tocate mărunt.
- Căliți aproximativ 1 minut, după care adăugați pasta de tomate.
- Fierbeți pentru 5 minute sau până când ceapa se înmoaie.
- Adaugați pudra de curry și ardeiul chilli mărunțit.
- Adăugați dovleacul cu tot cu zeama în care s-a gătit la cuptor.
- Încorporați laptele de cocos și lăasați să fiarbă la foc mic pentru 30 minute.
- Când timpul s-a scurs, pasați supa cu un blender vertical până obțineți textura unui creme.
- Serviți supa caldă cu nucă de cocos presărată pe deasupra.
Credit Foto: Fotolia/ siraphol
Poza principala
- 2 kg dovleac ( de preferat roșu )
- 2 linguri ulei măsline
- 4 căței usturoi
- 3 cepe mărime medie
- 1 lingură ghimbir ras
- 2 linguri pastă tomate
- 1 linguriță pudră curry
- 1 ardei chilli uscat
- 400 ml lapte cocos la cutie
- 500-600 ml supă legume sau carne
- 1 linguriță sare sau după gust
- sucul de la 1 limetă
O altfel de supă, mai aromată, mai gustoasă și cremoasă.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu