- Încălziți uleiul de măsline într-o cratiță mare.
- Adăugați ceapa tocată împreună cu ghimbirul și gătiți până când se înmoaie.
- Adăugați usturoiul și gătiți pentru încă 1 minut.
- Încorporați roșiile și piureul de dovleac.
- Gătiți, amestecând frecvent pentru aproximativ 10 minute.
- Turnați supa de legume, laptele de cocos praful de curry și piper cayenne.
- Lăsați să fiarbă pentru 20 de minute.
- Adăugați sucul de lămâie și creveții.
- Continuați să fierbeți la foc mic până când creveții sunt gata.
- Presărați deasupra coriandru și serviți cu orez fiert.
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
- 2 linguri ulei măsline
- 1 ceapă feliată
- 1 lingură ghimbir tocat
- 1 lingură usturoi tocat
- 1 roșie tocată
- 450 g piure dovleac
- 430 ml supă legume
- 230 ml lapte de cocos neîndulcit
- 1 1/2 lingurițe praf curry
- 1/8 linguriță piper cayenne
- 200 g dovleac cuburi, prăjit
- 450 g creveți
- 1 1/2 linguri suc lămâie
- orez
- coriandru
Îți place dovleacul dar și creveții? Atunci combină-le în cea mai delicioasă supă cremă.
Facebook Comments
Adaugă comentariu