Supe și ciorbe

Supa de dovleac cu creveti

  1. Încălziți uleiul de măsline într-o cratiță mare.
  2. Adăugați ceapa tocată împreună cu ghimbirul și gătiți până când se înmoaie.
  3. Adăugați usturoiul și gătiți pentru încă 1 minut.
  4. Încorporați roșiile și piureul de dovleac.
  5. Gătiți, amestecând frecvent pentru aproximativ 10 minute.
  6. Turnați supa de legume, laptele de cocos praful de curry și piper cayenne.
  7. Lăsați să fiarbă pentru 20 de minute.
  8. Adăugați sucul de lămâie și creveții.
  9. Continuați să fierbeți la foc mic până când creveții sunt gata.
  10. Presărați deasupra coriandru și serviți cu orez fiert.

  Credit Foto: Thinkstock/ getty images

Poza principala

supa_de_dovleac_cu_creveti.jpg

  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 ceapă feliată
  • 1 lingură ghimbir tocat
  • 1 lingură usturoi tocat
  • 1 roșie tocată
  • 450 g piure dovleac
  • 430 ml supă legume
  • 230 ml lapte de cocos neîndulcit
  • 1 1/2 lingurițe praf curry
  • 1/8 linguriță piper cayenne
  • 200 g dovleac cuburi, prăjit
  • 450 g creveți
  • 1 1/2 linguri suc lămâie
  • orez 
  • coriandru

 

Îți place dovleacul dar și creveții? Atunci combină-le în cea mai delicioasă supă cremă.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE