1. Incalzeste untul intr-o tigaie medie la foc mediu.
2. Adauga ceapa si morcovul si prajeste-le pana se inmoaie.
3. Adauga uleiul de masline si dovleacul si lasa pe foc 3 minute, amestecand.
4. Adauga zeama de legume si cea de portocale si lasa la fiert timp de 25 de minute.
5. Pune la blender, adauga mierea si asezoneaza dupa gust. Adauga nucsoara daca preferi.
6. Pune amestecul in castroane si toarna deasupra smantana si presara patrunjel. Se serveste cu paine.
1 lingura de unt
1 ceapa mare, taiata marunt
1 morcov foarte mare, curatat si taiat
1 lingura de ulei de masline
500g de dovleac, curatat si taiat
625ml de zeama de legume
125ml zeama de portocale
1 lingura de miere
Sare de mare si piper negru
Nucsoara
Pentru servire
Smantana
Patrunjel tocat
Paine sourdough
Adaugă comentariu