- Preîncălziți cuptorul la 250 de grade.
- Într-un castron mic amestecați piperul, praful de usturoi, pulberea de ceapă și salvia.
- Într-un alt bol amestecați jumătate din amestecul de condimente cu două linguri de ulei.
- Adăugați ceapa tocată, morcovul tăiat bucățele și țelina.
- Turnați acest amestec într-o tavă de cuptor.
- Cu restul de condimente și ulei frecați bucățile de pui.
- Așezați carnea peste legume și turnați 500 ml supă de pui.
- Introduceți tava în cuptor și lăsați pentru aproximativ 40 de minute.
- Scoateți tava și lăsați carnea să se răcească, apoi tăiați-o în bucăți mai mici.
- Într-o oala de supă, puneți untul la topit și adăugați făina, amestecând constant pentru 2-3 minute la foc mic.
- Adăugați piureul de dovleac și legumele din tava în care ați gătit carnea.
- Adăugați 2 lingurițe cu salvie și potriviți cu sare și piper după gust.
- Adăugați bucățile de carne și lăsați supa să fiarbă pentru încă 15 minute.
Credit Foto: Fotolia/ JJAVA
Poza principala
- 1 linguriță piper măcinat
- 1/2 linguriță sare
- 4 lingurițe salvie proaspătă, tocată
- 1 linguriță praf de usturoi
- 1 linguriță pulbere ceapă
- 4 linguri ulei vegetal
- 3 cepe medii
- 4 morcovi
- 2 tije țelină
- 1 kg piept pui
- 1,5 l supă pui
- 2 linguri unt
- 32 g făină
- 300 g piure dovleac
O supa calda si aromata este perfecta pentru zilele racoroase de toamna.
Numar de portii
8
Facebook Comments
Adaugă comentariu