Home » Supe și ciorbe » Supa de dovleac cu pui
Supe și ciorbe

Supa de dovleac cu pui

  1. Preîncălziți cuptorul la 250 de grade.
  2. Într-un castron mic amestecați piperul, praful de usturoi, pulberea de ceapă și salvia.
  3. Într-un alt bol amestecați jumătate din amestecul de condimente cu două linguri de ulei.
  4. Adăugați ceapa tocată, morcovul tăiat bucățele și țelina.
  5. Turnați acest amestec într-o tavă de cuptor.
  6. Cu restul de condimente și ulei frecați bucățile de pui.
  7. Așezați carnea peste legume și turnați 500 ml supă de pui.
  8. Introduceți tava în cuptor și lăsați pentru aproximativ 40 de minute.
  9. Scoateți tava și lăsați carnea să se răcească, apoi tăiați-o în bucăți mai mici.
  10. Într-o oala de supă, puneți untul la topit și adăugați făina, amestecând constant pentru 2-3 minute la foc mic.
  11. Adăugați piureul de dovleac și legumele din tava în care ați gătit carnea. 
  12. Adăugați 2 lingurițe cu salvie și potriviți cu sare și piper după gust.
  13. Adăugați bucățile de carne și lăsați supa să fiarbă pentru încă 15 minute. 

  Credit Foto: Fotolia/ JJAVA

Poza principala

supa_de_dovleac_cu_pui.jpg

  • 1 linguriță piper măcinat
  • 1/2 linguriță sare 
  • 4 lingurițe salvie proaspătă, tocată
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • 1 linguriță pulbere ceapă
  • 4 linguri ulei vegetal
  • 3 cepe medii
  • 4 morcovi
  • 2 tije țelină
  • 1 kg piept pui
  • 1,5 l supă pui
  • 2 linguri unt
  • 32 g făină
  • 300 g piure dovleac
O supa calda si aromata este perfecta pentru zilele racoroase de toamna.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.