Home » Supe și ciorbe » Supa de dovleac cu sunca si salvie
Supe și ciorbe

Supa de dovleac cu sunca si salvie

  1. Curățați dovleacul de coajă și tăiați-l în bucăți mari.
  2. Într-un vas adăugați ulei de măsline la încins și căliți ceapa, usturoiul și semințele de coriandru.
  3. Lăsați-le până se înmoaie apoi adăugați dovleacul și salvia.
  4. Turnați supa de pui și ciolanul.
  5. Din momentul în care atinge punctul de fierbere, lăsați supa să fiarbă 1 oră și jumătate.
  6. Scoateți carnea și aruncați osul dacă a avut, apoi tăiați-o în bucăți mici.
  7. Pasați supa cu un blender până când se omogenizează.
  8. Turnați supa înapoi în oală și adăugați bucățile de carne. 
  9. Asezonați cu sare, piper, boia și un praf de nucșoară.
  10. Serviți supa caldă, alături de crutoane.

  Credit Foto: Fotolia/ xeux110

Poza principala

supa_dovleac_cu_sunca.jpg

  • 1 ceapă roșie
  • 1 lingur semințe coriandru, zdrobite
  • 2 căței usturoi, tocați
  • ulei de măsline
  • 1 dovleac plăcintar
  • 2 mâini salvie
  • 1,2 l supă pui sau legume
  • 600-700 g jambon sau ciolan 
  • sare
  • piper
  • ulei măsline
  • boia iute
  • nucșoară
Miros de toamnă în bucătărie cu o supă de dovleac cremoasă și aromată.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.