- Curățați dovleacul de coajă și tăiați-l în bucăți mari.
- Într-un vas adăugați ulei de măsline la încins și căliți ceapa, usturoiul și semințele de coriandru.
- Lăsați-le până se înmoaie apoi adăugați dovleacul și salvia.
- Turnați supa de pui și ciolanul.
- Din momentul în care atinge punctul de fierbere, lăsați supa să fiarbă 1 oră și jumătate.
- Scoateți carnea și aruncați osul dacă a avut, apoi tăiați-o în bucăți mici.
- Pasați supa cu un blender până când se omogenizează.
- Turnați supa înapoi în oală și adăugați bucățile de carne.
- Asezonați cu sare, piper, boia și un praf de nucșoară.
- Serviți supa caldă, alături de crutoane.
Credit Foto: Fotolia/ xeux110
Poza principala
- 1 ceapă roșie
- 1 lingur semințe coriandru, zdrobite
- 2 căței usturoi, tocați
- ulei de măsline
- 1 dovleac plăcintar
- 2 mâini salvie
- 1,2 l supă pui sau legume
- 600-700 g jambon sau ciolan
- sare
- piper
- ulei măsline
- boia iute
- nucșoară
Miros de toamnă în bucătărie cu o supă de dovleac cremoasă și aromată.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu