1. Infierbantati 2 linguri de ulei intr-o oala mare. Adaugati ceapa si gatiti usor timp de 5 minute.
2. Adaugati dovleacul si cartofii, zeama si coaja de portocale, usturoiul si coriandrul, apoi turnati supa de legume. Asezonati.
3. Puneti la fiert timp de 25 de minute. Inchideti focul si mixati supa pana devine fina.
4. Incalziti uleiul ramas intr-o tigaie. Adaugati semintele de dovleac si sarea grunjoasa. Gatiti timp de 2-3 minute, miscand tigaia, pana incep sa sare semintele si capata culoarea maronie.
5. Serviti supa in boluri calde, presarand semintele de dovleac si putin coriandru proaspat.
3 linguri ulei de masline, de calitate
1 ceapa, curatata si tocata
500g dovleac, curatat si taiat cubulete
400g cartofi, curatati si taiati
coaja si sucul de la 2 portocale
2 catei de usturoi, curatati si taiati feliute
1 lingurita coriandru, macinat
900ml supa de legume, fierbinte
sare si piper negru proaspat macinat
60g seminte de dovleac
putina sare grunjoasa
cateva crengute de coriandru proaspat
Comentariu