Tom kha kai este o supă thailandeză picantă și acrișoară pe bază de lapte de cocos. Rețeta original se prepară cu carne de pui, însă există și versiuni vegane precum cea de dovleac.
Simplu de preparat și plină de savoare, această supă este ideală mai ales în sezonul rece, când ne dorim ceva să ne încălzească trupul și sufletul.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Ingrediente (4 porții):
- 1 dovleac mic, curățat și tăiat cuburi
- 240 ml lapte de cocos
- 900 ml stoc de legume
- 1 ceapă eșsalotă, fin feliată
- 3 lingurițe ghimbir proaspăt, tocat
- 2 tije lemongrass
- 1 cană ciuperci feliate
- 1/2 ardei iute, feliat
- limetă pentru a servi
- coriandru tocat sau busuioc (opțional)
Modalitate de preparare:
Se încălzește cuptorul la 400 de grade.
Adaugați dovleacul pe o foaie de copt și amestecați cu 2 linguri de ulei măsline și un pic de sare de mare.
Coaceți timp de 12-15 minute, sau până când se înmoaie.
Scoateți tava din cuptor și lăsați să se răcească ușor.
Între timp, se adaugă laptele de cocos, supa de legume, ghimbirul, lemongrass și ceapa într-o oală de mărime medie și se aduce totul în punctul de fierbere.
Adăugați dovleacul împreună cu sucul eliminat într-un blender și pulsați până la omogenizare.
Se adaugă în supă și se amestecă bine până când toate ingredientele combinate. Adaugați ciupercile și fierbeți timp de 5 minute.
Adăugați condimente după gust, apoi puneți în oală și tijele de lemongrass.
Se stropește cu suc proaspăt de limetă, busuioc proaspăt și coriandru (la alegere).
Serviți supa caldă.
Poftă bună!
Sursă foto: 123RF
Adaugă comentariu