Supă cremoasă și delicată, însoțită de gustul unic al creveților. O rețetă irezistibilă.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 250 g fasole boabe, lăsată la înmuiat pe timpul nopții
- 1 ceapă mică, tăiată pe jumăte
- 1 morcov, tăiat în două
- 1 legătură verdețuri (cimbru, dafin, pătrunjel)
- 18 creveți decorticați
- sare
- piper măcinat
- 300 g fond de pasăre
- 150 ml smântână
- 30 g unt
- 1 mână arpagic, fin tocat
- ulei de măsline
Modalitate de preparare:
- Fasolea scursă de excesul de apă în care a stat la înmuiat.
- Se adaugă într-o cratiță împreună cu ceapa, verdețurile și morcovul.
- Se acoperă cu apă rece și se aduce în punctul de fierbere pentru 10 minute, apoi se micșorează temperatura.
- Lăsați fasolea la foc mic timp de 1 oră și jumătate, până se înmoaie.
- Scurge fasolea de apă și îndepărtează ierburile aromatice.
- Zdrobește fasolea în blender până la obținerea unui piure fin, adăugând un strop de apă fierbinte dacă este necesar.
- Opărește creveții în apă fierbinte timp de 30 de secunde și taie fiecrae crevete pe jumătate.
- Amestecă piureul de fasole cu fondul de pui și smântâna și încălzește preparatul pe sursa de foc.
- Condimentează după gust și încorporează bucățile de unt.
- Asezonează și adaugă arpagicul tocat.
- Distribuie supa în boluri și adaugă creveții deasupra, apoi stropește cu ulei de măsline.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu