1. Incalzeste uleiul de masline intr-o oala mare si caleste ceapa, morcovii, telina si prazul pana se inmoaie.
2. Adauga cartofii, baconul si usturoiul si prajeste amestecand timp de 1-2 minute inainte sa adaugi bobii. Prajeste amestecand fasolea pana este acoperita de legume si ulei. Asezoneaza cu sare si piper.
3. Adauga zeama de pui pana acoperi legumele. Cand da in clocot, lasa la fiert timp de 20 de minute sau pana bobii sunt moi. Mai adauga zeama de pui daca este necesar.
4. Pune jumatate din supa intr-un blender pana devine o pasta groasa si toarna inapoi in supa ramasa. Mai adauga zeama de pui daca supa este prea groasa.
5. Pune supa in castroane, stropeste cu ulei de masline si garniseste cu parmezan.
1,5kg de fasole boabe
45ml de ulei de masline
2 cepe, taiate marunt
3 morcovi, taiati marunt
2-3 tulpini de telina, taiate marunt
2 tulpini de praz, taiate
2 cartofi, curatati si taiati
125g de bacon, taiat
2 catei de usturoi, zdrobiti
Sare si piper negru, dupa gust
500ml de zeama de pui
Ulei de masline si parmezan pentru garnisire
Adaugă comentariu