Home » Supe și ciorbe » Supă de fasole verde
Supe și ciorbe

Supă de fasole verde

Gustul primăverii într-o supă aromată.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 6

Ingrediente:

  • 450 g fasole verde
  • 200 g cartofi tăiați cuburi
  • 300 g bacon tăiat cubulețe
  • 1 1/2 l apă rece
  • 1 morcov tăiat cubulețe
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi tăiați mărunt
  • 2-3 linguri smântână
  • 1 lingură arpagic verde tocat mărunt
  • sare
  • piper

Modalitate de preparare:

  1. Tăiați fasolea în bucăți mici.
  2. Plasați o tigaie pe foc și căliți baconul până devin crocant.
  3. Cu o spumieră scoateți șunca pe un prosop absornbant de hârtie pentru a elimina excesul de grăsime.
  4. Adăugați în tigaie morcovii, ceapa și căliți-le la foc potrivit timp de 3-4 minute.
  5. Adăugați usturoiul, amestecați și adăugați fasolea verde.
  6. Turnați apă peste legume atât cât să fie acoperite.
  7. Acoperiți vasul cu un capac și aduceți supa în punctul de fierbere.
  8. Adăugați jumătate din cantitatea de bacon și fierbeți timp de 30 de minute.
  9. Adăugați cartofii și lăsați supa pentru încă 20-30 de minute până când cartofii sunt moi.
  10. Potriviți gustul cu sare și piper.
  11. Serviți supa cu smântână și restul cantității de bacon.
  12. Presărați arpagic tăiat mărunt și serviți cu pâine prăjită.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.