Gustul primăverii într-o supă aromată.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 6
Ingrediente:
- 450 g fasole verde
- 200 g cartofi tăiați cuburi
- 300 g bacon tăiat cubulețe
- 1 1/2 l apă rece
- 1 morcov tăiat cubulețe
- 1 ceapă mare, tocată mărunt
- 2 căței de usturoi tăiați mărunt
- 2-3 linguri smântână
- 1 lingură arpagic verde tocat mărunt
- sare
- piper
Modalitate de preparare:
- Tăiați fasolea în bucăți mici.
- Plasați o tigaie pe foc și căliți baconul până devin crocant.
- Cu o spumieră scoateți șunca pe un prosop absornbant de hârtie pentru a elimina excesul de grăsime.
- Adăugați în tigaie morcovii, ceapa și căliți-le la foc potrivit timp de 3-4 minute.
- Adăugați usturoiul, amestecați și adăugați fasolea verde.
- Turnați apă peste legume atât cât să fie acoperite.
- Acoperiți vasul cu un capac și aduceți supa în punctul de fierbere.
- Adăugați jumătate din cantitatea de bacon și fierbeți timp de 30 de minute.
- Adăugați cartofii și lăsați supa pentru încă 20-30 de minute până când cartofii sunt moi.
- Potriviți gustul cu sare și piper.
- Serviți supa cu smântână și restul cantității de bacon.
- Presărați arpagic tăiat mărunt și serviți cu pâine prăjită.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu