Home » Supe și ciorbe » Supă de fenicul cu crutoane (rețetă Jamie Oliver)
Supe și ciorbe

Supă de fenicul cu crutoane (rețetă Jamie Oliver)

supa de fenicul

Încercă o altfel de supă, foarte aromată, perfectă pentru un prânz bogat în vitamine! Rețeta este preluată din cartea de bucate a lui Jamie Oliver, „Save with Jamie: Shop Smart, Cook Clever, Waste Less”. Celebrul bucătar a dorit să arate prin această carte cum putem face cumpărăturile eficient și economic, astfel încât să obținem cât mai mult din ingrediente. În plus, rețetele ajută și la economisirea timpului, dar și la prevenirea risipei alimentare.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente

  • 2 căței de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 bulbi fenicul
  • ulei de măsline
  • 1 cub concetrat supă legume
  • 400 g fasole albă la conservă
  • 1 ou
  • 50 g brânză Cheddar
  • 1/2 linguriță fulgi ardei iute uscat
  • 1 linguriță semințe fenicul
  • 100 g pâine uscată
  • 4 lingurițe iaurt natural sau smântână

Mod de preparare

Curățați și feliați subțire usturoiul și cepele. Procedați la fel și cu bulbii de fenicul, păstrând frunzulițele pentru a le presăra deasupra. Împreună cu un strop de ulei, plasați-le într-o tigaie și pe o sursă de foc.

Acoperiți cu un capac, lăsați focul la mic și gătiți legumele timp de 30 de minute sau până când devin moi și lipicioase, amestecând în mod constant și adăugând câte puțină apă la nevoie.

Sfărâmați deasupra cubul concentrat de supă și adăugați fasolea cu tot cu zeama din conservă.

Adăugați 750 ml apă fierbinte, aduceți în punctul de fierbere și lăsați la foc mic timp de 20 de minute.

Procesați compoziția la blender până ajungeți la textura dorită, apoi asezonați după gust.

Între timp, spargeți oul într-un castron și radeți brânza Cheddar deasupra. Adăugați fulgii de ardei iute.

Zdrobiși semințele de fenicul într-un mojar și adăugați-le în castron .

Tăiați pâinea în bucăți și cufundați-le în amestecul de ou. Prăjiți-le în puțin ulei de măsline la foc mediu, întorcându-le când devin aurii.

Distribuiți supa în castroane, garnisiți-o cu iaurt, presărați deasupra frunze de fenicul și serviți cu crutoane.

Poftă bună!

Încearcă și: Supă-cremă Macchiato de trufe şi ciuperci

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE